Hallvarsson & Halvarsson logotyp
Nyheter

Data, data, data och framtidens infrastruktur

Det här är vår första dag på South By Southwest och vi är redan blown away av alla seminarier, meet ups och människor. Det första som slår en med SXSW är hur extremt välskött allt är. All infrastruktur är så genomarbetad och alla funktionärer så kunniga. De använder sig av en genomarbetad teknik överallt för att koppla samman besökare, registrera en och för att visualisera information. Det är hands down den absolut bästa konferens vi varit på hittills.

Den första dagen har för oss handlat väldigt mycket om data. Det gör visserligen allt, men det blir väldigt lärorikt och greppbart när paneler och talare applicerar datalagring, integritet och innovation på saker som amerikanska kongressen (Quorum.us), datalagring och datadelning bland självkörande uppkopplade bilar (Daimler AG) och crowd sourcade 3D-kartor (Here).

Besvikelser har varit hållbarhetsseminarier och andra case-baserade paneler, de blir ofta bara en berättelse om hur folk gör bra saker som är svårt att dra bred lärdom av. Vi är väldigt sugna på hållbarhets-seminarier, men hittills har det varit samma problematik som i Sverige. För mkt ryggdunkande.

Vi har nu två seminarier kvar för dagen: The Future of Jobs is Dark & Full of Terror (Is it Though?) och 2016 Election: How we Got it All Wrong.

Vi kommer sammanfatta dag 1 mer ingående efter att dagen är slut.

(Och, hela stan är full av sjukt god mat)

/Sandra & Hannes