Hallvarsson & Halvarsson logotyp
Nyheter

Prisutdelning i årets journalistrankning – se filmen här!

Se broschyren som alla fick på prisutdelningen här

Sveriges bästa ekonomijournalist och affärsmedia

SvDs Andreas Cervenka är Sveriges bästa ekonomijournalist, Dagens Industri bästa dagstidning, DI.se bästa digitala media medan EFN är finansproffsens favorit radio och TV-kanal. Ekonomiekot Lördag är den bästa ekonomipodden.

Det framgår av Hallvarsson & Halvarssons årliga enkätundersökning bland finansmarknadens aktörer.

Andreas Cervenka tar för fjärde året i rad hem utmärkelsen ”Årets bästa ekonomijournalist”. På andra plats kommer Henrik Mitelman, Dagens Industri och på tredje plats Carolina Neurath, SvD.

Dagens Industri är överlägsen vinnare både som Bästa dagstidning och Digital Media. Dagens Industri är också vinnare i den nya kategorin Bästa twitterkonto med @dagensindustri.

Bästa affärs- och facktidning är, enligt finansmarknaden aktörer, Affärsvärlden.  Affärsvärlden har därmed vunnit klassen för affärs- och facktidningen under de samtliga 20 år som undersökningen har genomförts.

EFN tar för första gången hem segern som den Bästa TV- och radiokanalen. Tidigare år har utmärkelsen gått till de båda public serviceföretagen SvT eller Sveriges Radio.  Sveriges Radio kan i år istället glädja sig åt att Ekonomiekot Lördag är proffsens favoritpodcast.

Ekonomijournalistundersökningen bjuder på ytterligare en skräll. Nyhetsbyrån Direkt, som vunnit i nyhetsbyråklassen i 19 år i rad, får i år se sig slagen av konkurrenten Bloombergs.

Robert Bergqvist, chefsekonom SEB, tar för sjunde året i rad hem segern som den bästa makroekonomiske kommentatorn. Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, är årets vinnare bland de privatekonomiska kommentatorerna.

Hallvarsson & Halvarssons enkätundersökning är genomförd under maj 2016 bland

analytiker, förvaltare, börs vd:ar, informationschefer, IR-ansvariga samt ekonomer vid universitet och högskolor. Undersökningen är den enda i sitt slag och genomfördes första gången 1997.

”Resultatet av årets undersökning visar att konkurrensen mellan ekonomijournalister är knivskarp och att finansmarknadens aktörer ställer krav både på intelligent analys och snabb rapportering”, säger Weje Sandén, ordförande i priskommittén och partner på Hallvarsson & Halvarsson.

För ytterligare information om undersökningen vänligen kontakta:

Julia Agha, konsult och projektledare, 0761090593, julia.agha@halvarsson.se

Gabriel Thulin, senior advisor 0709711227, gabriel.thulin@halvarsson.se

Nyfiken på mer? Här är några fler artiklar på ämnet.

Dagens industri

SvD Näringsliv

Dagens Media