Hallvarsson & Halvarsson logotyp
Nyheter

De är bäst på hållbarhet på webben!

SCA, Stora Enso och SSAB är bäst i Sverige på att visa upp sitt hållbarhetsarbete online. Det visar 2016 års Webranking by Comprend. De tre bolagen, som delar på förstaplatsen, är de som enligt undersökningen är mest transparenta med sitt hållbarhetsarbete på webben och i sociala kanaler.

Mest efterfrågat är information om i vilka länder företagen betalar skatt och hur mycket, vilket endast SEB och Stora Enso uppger på webben i dagsläget. Därutöver efterfrågas fortfarande information om bland annat företagens hållbarhetsstrategi och målsättningar. Den senaste hållbarhetsredovisningen bör också finnas på webbplatsen enligt tillfrågade i undersökningen.

Transparensrevolutionen inom hållbarhetsområdet lyser med sin frånvaro

Årets Webranking by Comprend visar att många företag fortfarande halkar efter när det gäller att dela med sig av sin hållbarhetsinformation på webben. Hållbarhet har funnits som en sektion inom Webranking by Comprend sedan 2004 och har sedan dess haft en måluppfyllnad på mellan 30 och 40 %. I år är den 32 %. ”Undersökningen visar på att de europeiska företagen måste ta frågan om transparens inom hållbarhetsområdet på större allvar” säger Tommy Borglund, Director CSR på Hallvarsson & Halvarsson.

 


Om Webranking by Comprend
Undersökningen som genomförs för tjugonde gången är baserad på enkäter gjorda med cirka 500 analytiker, investerare, affärsjournalister och jobbsökanden i Europa. Utifrån deras svar har mer än 800 företag i Europa rankats på hur de kommunicerar i sina digitala kanaler, på deras engelskspråkiga företagswebbplats och i sociala medier. I Sverige har de 100 största företagen baserat på börsvärde rankats.

Företagen rankas på 50 kriterier som är indelade i sektioner som företagsinformation, rapportering, pressinformation, investerarrelationer, hållbarhet och karriär.

Om ni vill ha mer information om resultaten från hållbarhetssektionen i årets Webranking vänligen kontakta:

Tommy Borglund, Director CSR, Hallvarsson & Halvarsson, 070-971 12 63,

Helena Wennergren, Head of Research, Comprend, 070-971 12 10