Hallvarsson & Halvarsson logotyp
Nyheter

Hallvarsson & Halvarsson världsbäst på årsredovisningar

Svenska bolags årsredovisningar håller världsklass. I veckan publicerades den årliga internationella rankingen Annual Reports on Annual Reports där svenska bolag tog hem segern. Vann gjorde Bolidens årsredovisning 2013 och på andra plats kom Electrolux årsredovisning 2013. Båda årsredovisningarna är producerade av kommunikations­rådgivaren Hallvarsson & Halvarsson. Hela sex av H&H:s kunder återfinns i listan över topp 20.


De 20 bästa ��rsredovisningarna från 2013

Report rank

Company

Country

1

BOLIDEN

Sweden

2

ELECTROLUX

Sweden

3

SASOL

South Africa

4

VOLVO

Sweden

5

POTASHCORP

Canada

6

WÄRTSILÄ

Finland

7

SAS

Sweden

8

CLP

Hong Kong

9

ADIDAS

Germany

10

ATLAS COPCO

Sweden

11

LAND SECURITIES

UK

12

TRELLEBORG

Sweden

13

SCA

Sweden

14

PHILIPS

Netherlands

15

PACIFIC BASIN

Hong Kong

16

ASSA ABLOY

Sweden

17

TELUS

Canada

18

ALFA LAVAL

Sweden

19

AKZONOBEL

Netherlands

20

NOVO NORDISK

Denmark

 

Annual Report on Annual Reports ges ut av Report Watch som rankar årsredovisningar från hela världen. Rankingen har gjorts sedan 1996 och syftar till högre standard inom finansiell rapportering, investor relations och företagskommunikation. Ursprungstanken och idén än idag är att högre kvalitet i rapporteringen och bättre access till företagsinformationen skapar högre förtroende för bolagen och därmed lägre kapitalkostnad.

Hela sex av kommunikations­rådgivaren Hallvarsson & Halvarssons kunder återfinns i topp 20 på Annual Report on Annual Reports ranking i år, däribland ettan Boliden och tvåan Electrolux. H&H har sedan starten 1995 erbjudit rådgivning och produktion av årsredovisningar, i såväl tryckt som digitalt format. Idag är H&H ledande inom finansiell rapportering med flera av de svenska stora börsbolagen som kunder.

”Många svenska företag inser värdet av årsredovisningen och är därmed beredda att lägga ned tid och resurser på att utveckla en riktigt bra årsredovisning”, säger Maria Hanell, chef för Finansiell rapportering på H&H. ”Arbetsprocessen utgör en årlig intern generalmönstring som disciplinerar organisationen att ta ställning till hur företaget beskrivs. Årsredovisningen blir därmed en stark varumärkesbärare, en viktig kommunikations­plattform, och ett styrdokument för bolagets kommunikation.”

Läs mer om rankingen på http://www.reportwatch.net/annual-report-on-annual-reports-2014/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maria Hanell, chef för Finansiell rapportering, H&H

Tel: 070-971 12 55

Hallvarsson & Halvarsson är en ledande kommunikations­rådgivare inom Financial & Corporate Communication, Corporate Marketing samt Public Affairs. H&H har mer än 70 medarbetare och är medlem i AMO, det ledande globala nätverket inom strategisk och finansiell kommunikation samt har ett samarbete med Interel Group, rådgivare inom Public Affairs och European Affairs.

Hallvarsson & Halvarsson är en del av Hallvarsson & Halvarsson Group som samlar Sveriges främsta kommunikations­kompetens i tre ledande kommunikations­byråer, Hallvarsson & Halvarsson, Comprend och Springtime. I gruppen arbetar 150 konsulter med att bistå kunder i över 10 länder. H&H Group har två kontor i Stockholm, ett i London och finns representerade i Lissabon och Milano.

För mer information se www.halvarsson.se